Ne znamo što imamo dok to ne izgubimo.

Vid je naš najdragocjeniji osjet, i naša najbolja veza sa svijetom oko nas. Za razliku od osjeta dodira kojim možemo spoznati svijet oko sebe na udaljenosti tek od jednog metra, vid nam omogućava spoznaju svijeta udaljenog i kilometrima. Zato je za sve nas vrlo važno očuvati zdrav vid cijeloga života. Puno toga je moguće napraviti preventivno, ali i kada već postoje izvjesne teškoće. Oko je jedno od područja gdje farmaceutski proizvodi nemaju rješenje za niz tegoba. Ali su time važniji dodaci prehrani. neophodan je da bi retina pravilno funkcionirala.

Vitamin A sadržan u proizvodu Vitamin A smatra se najvažnijim vitaminom za vid. Neophodan je za zdravlje retine i proizvodnju rodopsina, pigmenta odgovornog za vid u uvjetima slabe svjetlosti. Vitamin A učinkovito sprečava noćno sljepilo. Pomaže vidu u uvjetima promjene razine svjetlosti, vlaži oko što pomaže oštrini vida, prevenira mrenu i sljepoću uzrokovanu makularnom degeneracijom. neophodan je da bi retina pravilno funkcionirala.

Vitamin C sadržan u proizvodu Antioksidant pomaže jačanju stijenki kapilara i gradi kolagen. Sprečava pojavu mrene uslijed UV zračenja i oksidativnog stresa.

Vitamin E također sadržan u proizvodu Antioksidant svojim antioksidativnim djelovanjem pomaže u zaštiti od mrene i staračke makularne degeneracije. Klinička studija je pokazala da vitamin E smanjuje mogućnost pojave mrene na 50%.

Vitamini B grupe važni su za pravilno funkcioniranje živaca koji prenose impulse iz oka do mozga. Niacin (B-3) je naročito važan jer pomaže širenju kapilara i tako omogućuje bolji protok krvi kroz njih, te dovođenje neophodnih hranjivih tvari do oka. Borovnica je iz istog razloga nezaobilazan sastojak, jer ako nije moguće dopremiti hranjive tvari do svih dijelova oka onda od njih nema nikakve koristi. Zajedno sa citrusovim bioflavonidima čuva kapilare od pucanja. Pored borovnice, u Bodega proizvodu Vision također se nalaze lutein i zeaksantin. Lutein je žuti pigment iz povrća, ima presudnu važnost za prevenciju maklarne degeneracije koja može dovesti do sljepila, naročito izraženo kod dijabetičara jer djeluje kao filter sunčevog svjetla tako da apsorbira opasne UV zrake. Tako štiti makulu koja je odgovorna za oštrinu centralnog vida. Studije su pokazale da osobe koje konzumiraju dovoljno povrća imaju 57% manji rizik za staračko sljepilo (uslijed makularne degeneracije) dok drugi mogu postići isti zaštitni efekat luteina i zeaksantina sa upotrebom dodataka prehrani. Nedostatak luteina povećava mogućnost nastanka mrene.

Aminokiselina L-taurin sadržana u proizvodu Vision sprečava vezivanje šećera i bjelančevina za koje se smatra da su uzrok zamućenja leće i tako štiti od nastanka mrene i oštećenja živaca.

Selen sadržan u proizvodu Antioksidant je mineral koji podiže imunitet i tako sprečava infekcije oka, a važan je jer djeluje sinergistički sa vitaminom E, jodom i glutationom (antiksidansom koji organizam sam proizvodi, a za čije formiranje je neophodan selen). Studije su pokazale da ljudi sa mrenom imaju nisku razinu selena u organizmu.

Cink je neophodan za pretvorbu betakarotena u A vitamin. Naše oči imaju najveću koncentraciju cinka u organizmu. Bitan je i za djelovanje mnogih enzima prisutnih u retini oka i za sprečavanje mrene i makularne degeneracije.

Alfa lipočna kiselina Alfa-lipoična kiselina je vrlo važan stabilizator živaca i vrlo korisna dijabetičarima i ljudima s glaukomom (očnim tlakom) jer čuva preostala osjetljiva živčana vlakna očnog živca od daljnjeg propadanja.

Mnogi spomenuti sastojci za zdravlje oka i vida (lutein, zeastaksantin, borovnica, cink, vitamin E, bioflavonoidi, niacin, L-taurin, bakar i ekstrakt sjemenki grožđa) nalaze se u bogatoj dozi u Bodega proizvodu Vision (1 kapsula dnevno preventivno, 2 za popravak već narušenog vida). Antioksidansi (prirodni betakaroten, vitamini C i E, te selen) su sadržani u Bodega proizvodu Antioksidant (1-2 dnevno). Također važni proizvodi za zdrav vid su Vitamin A (1-3 dnevno) i Alfa-lipoična kiselina (1-2 dnevno).

Vision

155,00 kn

Kupi

Antioxidant

132,00 kn

Nije dostupno

Vitamin E

110,00 kn

Kupi

Alfa‑lipoična kiselina

120,00 kn

Nije dostupno

Vitamin A

110,00 kn

Kupi