Anti age

Anti age ili pomlađivanje je želja gotovo svakog čovjeka od davnina i gotovo da nema nikoga tko nebi htio izgledati 10 godina mlađe ili se osjećati dobro kao u svojim dvadesetima kada ima pedeset. Koliko smo mi u stvari stari? Kalendarski je to lako izračunati, ali biološki gotovo nemoguće. Neki u pedestima izgledaju i vitalni su kao da im je 35, i obratno, neki sa 35 izgledaju kao da im je 50. Potraga za tajnom vječne mladosti traje tisućljećima, ali danas ipak znamo nešto više na tu temu nego prije. Žene najviše brinu bore, gruba i opuštena kože te celulit. Muškarce pak više zabrinjava pad energije i sve što to sa sobom nosi: otežano kretanje, višak kila i smanjenje potencije.

Kruta koža vrlo brzo dobiva bore na mjestima pregibanja dok mlada (elastična) koža tomu nije sklona. Za kvalitetu kože od ključne su važnosti C vitamin i bioflavonoidi, biotin, silicij, vitamini E i A, te alfa lipoična kiselina. Vitamin C i bioflavonoidi koji se nalaze u Bodega proizvodu Vitamin C pomažu stvaranje sloja kolagena - bjelančevine koja je nosivi dio kože i odgovorna je za njenu elastičnost. Biotin i silicij sadržani u proizvodu Skin, Nails & Hair daju čvrstoću i mladenački sjaj koži. Vitamin E i Vitamin A, grubu kožu pretvaraju u glatku. Alfa lipoična kiselina Alfa-lipoična kiselina univerzalni je antioksidans koji učinkovito sprečava gubitak elastičnosti kože (proces glikacije). Procesi ukrućivanja ili glikacije se ne odvijaju samo ispod kože lica nego i između organa u trbušnoj šupljini. Zato je gipkost kretanja karakteristika onih koji su biološki mladi.

Nedostatak energije je još jedan razlog zašto stanice propadaju. Hranom koja u sebi ima jod, sadržan u proizvodu Multi Vitamin, potiče se rad štitne žlijezde koja regulira rad metabolizma i određuje razinu energije. S godinama proizvodnja vlastitog koenzima Q10 CoQ10 koji je ključan za proizvodnju energije i rad srca opada pa ga je preporučljivo nadoknađivati, naročito iza četrdesete.

Bolovi su česti pratilac starosti. Dovoljna količina vitamina D u organizmu potiče proizvodnju vlastitog analgetika koji stišava upale u tijelu i smanjuje osjetljivost na bol. Ukratko, ako je vitamin D u dovoljnoj mjeri prisutan u organizmu, kronični bolovi će se postupno utišati ili čak nestati. Za starost organizma važno je pitanje dijeljenja stanice ili njene reprodukcije. Ključnu ulogu u tom procesu igraju telomeri, svojevrsna traka sa zapisom DNK stanice. Svaki put kada se stanica reproducira, troši se telomer. Kada se telomer potroši, stanica se ili ne može reproducirati ili se to događa s greškom. Otkriveno je da konzumacija biljke astragalus membranaceus L. može produžiti telomere i tako povećati broj dijeljenja stanice pa time produžiti život i mladost. Biljka astragalus je sastavni dio Bodega proizvoda Antistress, a uz nju tu se još nalazi 6 biljaka koje podižu razinu energije.

Vitamin C

110,00 kn

Kupi

Alfa‑lipoična kiselina

120,00 kn

Nije dostupno

Skin, Nails & Hair

132,00 kn

Nije dostupno

CoQ10

170,00 kn

Nije dostupno

Multi Vitamin

175,00 kn

Nije dostupno

Antistress

140,00 kn

Nije dostupno