Besplatna dostava za naručena 2 i više proizvoda

Magnezij Complex

Proizvod broj: SC008

Raspoloživo: DA

Sadržaj: 100 kapsula

Preporuka: 1-2 dnevno

 

Cijena: 110,00 kn

Privremeno nedostupno

Ukratko

  • poboljšava cirkulaciju i omogućuje redovitu stolicu
  • sprečava grčeve i djeluje relaksirajuće na mišiće i psihu
  • sudjeluje u izgradnji čvrstih kostiju i zuba

O proizvodu

Zastupljenost magnezija u ishrani je daleko manja u odnosu na kalcij, a za pravilno funkcioniranje mišića (naročito srca) i živaca važan je upravo omjer ta dva minerala. Oni koji ne unose dodatne količine magnezija nisu ni svjesni posljedica te neravnoteže: neelastične krvne žile, slaba cirkulacija krvi, grčevi i trzanje mišića, prevelika napetost mišića u mirovanju, tenzijska glavobolja (uslijed napetosti mišića leđa i vrata), tvrda stolica, bubrežni kamenci, povišen krvni tlak, srčana aritmija, jaki PMS grčevi, nesanica, depresija... Magnezij pospješuje rad srca te je stoga koristan svima koji pate od srčanih tegoba. Bodega Magnzeij Complex je poseban po tome što osigurava bolje iskorištenje magnezija jer dolazi u tri različita oblika.

Tablica sastojaka

Sastojci u jednoj kapsuli:    
Naziv Količina %RDA
Magnezij (magnezij oksid 350mg, magnezij citrat 40mg i magnezij aspartat 10mg) 400 mg 133

U minusu s magnezijem?

Svi koji svakodnevno konzumiraju mlijeko i mliječne proizvode često imaju manjak magnezija. Pa čak i oni koji imaju drugačiju prehranu najčešće imaju višak kalcija u odnosu na magnezij. Kalcij i magnezij moraju biti prisutni u organizmu u određenom omjeru kako bi se kalcij mogao pravilno ugraditi u kosti i zube. Bez dovoljno magnezija kalcij ne samo da se neće ugraditi na potrebna mjesta već će stvoriti i dodatne probleme odlažući se na kriva mjesta (npr. unutar krvnih žila čime će postupno doprinijeti njihovom suženju i otvrdnjavanju te porastu krvnog tlaka). Magnezij pomaže u snižavanju povišenog tlaka, u sprečavanju dijabetesa tipa II, koristan je u sprečavanju i liječenju bolesti srca, usporava stvaranje krvnih ugrušaka i širi arterije, opušta mišiće i živce, koristan je kod sportskih ozljeda i kroničnog umora, proširuje dišne puteve (korisno kod astme i bronhitisa), pomaže kod glavobolja, pomaže kod grčeva u mišićima, gradi i jača kosti, zajedno s kalcijem regulira tonus mišića i živaca u tijelu.

Znakovi

Grčevi u mišićima, mišićna slabost, tremor, nepravilan rad srca, neuravnotežena razina šećera u krvi, glavobolje, aritmija, bolesti srca, problemi sa stolicom...