Besplatna dostava za naručena 2 i više proizvoda

Glukozamin Complex

Proizvod broj: SC022

Raspoloživo: DA

Sadržaj: 60 tableta

Preporuka: 2-3 dnevno

 

Cijena: 165,00 kn

Privremeno nedostupno

Ukratko

  • smanjuje bol i upalu u zglobovima
  • obnavlja oštećenu hrskavicu
  • najsnažnija i najkompleksnija formula na tržištu

O proizvodu

Bolovi u zglobovima mogu prilično zagorčati život i otežeti kretanje pa čak dovesti i do nepokretnosti. Upala koja traje u zglobovima duže vrijeme dovodi do propadanja hrskavice, a što je hrskavice manje to je trenje u zglobu veće pa je time i upala (bol) veća. Obnova hrskavice u zglobu ne može započeti ako upala nije bitno smanjena. Proizvod Glukozamin Complex jedinstven je po tome što sadrži komponente koje imaju protuupalno djelovanje i one koje obnavljaju hrskavicu te tako ”podmazuju” zglobove. Jedino takav proizvod je kompletan.
Komponente s protuupalnim djelovanjem su tamjan, vražja kandža i aloe vera. Sastojci za obnovu hrskavice su glukozamin, kondroitin i MSM. Da bi novostvorena hrskavica bila i dovoljno čvrsta, u formulu je uključen mangan, a dodan je i vitamin C radi protuupalne zaštite. Premda se mnogima čini da je operacija zgloba jedino rješenje, u većini slučajeva ovaj proizvod može bezbolno i prirodnim putem riješiti problem. Potrebno ga je uzimati 3 do 6 mjeseci, a po potrebi i dulje. U slučajevima artritisa i kod teških upala preporuča se istovremeno korištenje i proizvoda Kalcij Complex (jer sadrži bor koji snažno potiskuje upalu) i Skin,Nails & Hair (jer sadrži silicij i biotin koji utječu na čvrstoću vezivnog tkiva u zglobu).

Tablica sastojaka

Sastojci u 1 tableti (preporučena dnevna doza):    
Naziv Količina %RDA
Vitamin C (L-askorbinska kiselina) 100 mg 125
Mangan (manganov citrat) 3 mg 150
Glukozamin (HCL) 500 mg *
Kondroitin (kalijev sulfat) 250 mg *
MSM (metilsulfometan) 200 mg *

Ekstrakt korijena vražje kandže, 4:1 (Harpagophytum procumbens)

100 mg *
Ekstrakt smole drveta indijskog tamjanovca (Boswellia serrata) standardiziran na 60-65% tamjanove kiseline 100 mg *
Koncentrat lista aloe 200:1 (Aloa Vera) 20 mg *
*Preporučeni dnevni unos nije ustanovljen.    

Zašto complex

Ovo je kompleksan proizvod stoga što on istovremeno ublažava bolove u zglobovima te obnavlja oštećenu hrskavicu. Manje je poznato, ali studijom dokazano da je efekat dobiven nakon mjesec dana uzimanja 1500 mg glukozamina jednako učinkovit u smanjenju boli kao i 1200 mg najkorištenijeg lijeka protiv boli. Smanjenje boli kod onih koji su koristili Glukozamin Complex nastalo je uslijed obnavljanja hrskavice dok kod onih koji su koristili samo lijek protiv boli glavni uzrok (oštećena hrskavica) ostao je neotklonjen. Ubrzava liječenje kod iščašenja te ojačava zglobove čime smanjuje mogućnost budućih ozljeda. Osim ako redovito jedete rakove i školjke, jedini način da unesete dovoljno glukozamina su dodaci porehrani.

Znakovi

bolovi u zglobovima, oštećena hrskavica, remuatodini artritis, osteoartritis, sportaši