Besplatna dostava za naručena 2 i više proizvoda

Vitamin B-50

Proizvod broj: SC002

Raspoloživo: DA

Sadržaj: 50 kapsula

Preporuka: 1-3 dnevno

 

Cijena: 110,00 kn

Privremeno nedostupno

Ukratko

  • neophodan za pravilan rad živaca i mozga
  • podiže razinu energije i poboljšava cirkulaciju
  • smanjuje rizik od moždanog udara i infarkta

O proizvodu

U kapsuli proizvoda Vitamin B-50 nalaze se svi vitamini B grupe. B vitamini osim što su ključni za stvaranje energije i očuvanje pravilnog rada živaca, važni su i za elastičnost te lijep izgled kože. Svi B vitamini su topivi u vodi što znači da ih organizam ne može uskladištiti pa ih je potrebno svakodnevno unositi. Niacin (B-3) je izuzetno važan za stvaranje energije, ali i odgovoran za bolju cirkulaciju krvi. Upravo je slaba cirkulacija kroz površinske kapilare glavni uzrok nastanka celulita. U ovom proizvodu vitamin B-3 je u obliku niacina, a ne u slabije učinkovitom obliku niacinamida jer bi time izostalo djelovanje na poboljšanje cirkulacije i smanjenje celulita. Za pravilan rad mozga i dobru koncentraciju ključan je vitamin B-12. Folna kiselina sudjeluje u sintezi bjelančevina i nukleinskih kiselina koje su važne u genetici, te sprečava nastanak nekih urođenih mana (spina bifida - otvorena kralježnica i zečja usna) te se stoga preporučuje svim trudnicama. Osim toga folna kiselina sudjeluje u sintezi eritrocita pa je važna za liječenje anemije. B-6 zajedno sa B-12 i folnom kiselinom smanjuju razinu homocisteina čime doprinose smanjenom riziku od infarkta i moždanog udara. Kao rezultat širenja kapilara i poboljšanja cirkulacije, pri korištenju ovoga proizvoda ponekad se može javiti prolazno crvenilo i/ili osjećaj bockanja i topline. To je samo dokaz da niacin stvarno djeluje te ovaj osjet ne treba pobrkati sa alergijom na proizvod.

Tablica sastojaka

Sastojci u jednoj kapsuli:    
Naziv Količina %RDA
Vitamin B-1 (tiamin HCL) 50 mg 3572
Vitamin B-2 (riboflavin) 50 mg 3124
Vitamin B-3 (niacin) 50 mg 278
Vitamin B-6 (piridoksin HCL) 50 mg 2500
Folna kiselina 400 µg 200
Vitamin B-12 (cijanokobalamin) 50 µg 5000
Biotin 50 µg 33
Vitamin B-5 Pantotenska kiselina (d-kalcij pantotenat) 50 mg 833
Kolin (kolin bitartarat) 50 mg *
Inozitol 50 mg *
PABA - Paraamino benzojeva kiselina 50 mg *
*Preporučeni dnevni unos nije ustanovljen.    

Što znači B-50?

Oznaka 50 u nazivu Bodega Vitamin B-50 proizvoda označava da se svi vitamini B grupe (osim folne kiseline) nalaze u količini od 50 mg/µg čime je omogućeno ujednačenije zadovoljenje dnevnih potreba organizma. Vitamin B-1 pomaže u stvaranju energije, popravlja raspoloženje te jača srce. Vitamin B-2 sprečava pojavu staračke mrene, smanjuje učestalost i težinu migrene. Vitamin B-3 (niacin) poboljšava cirkulaciju, a može i spriječiti napredovanje dijabetesa tipa II. Nicain također stabilizira razinu šećera u krvi, pomaže snižavanju razine kolesterola i pomaže organizmu da preradi masti. Vitamin B-5 pomaže kod kroničnog umora i migrene, pomaže u pretvaranju ugljikohidrata i masti u iskoristivu energiju, podržava rad nadbubrežnih žlijezda i time pomaže da se bolje nosimo sa stresom. Vitamini B-6, B-12 i folna kiselina su iznimno korisni kod depresije i nesanice, pomažu u sprečavanju bolesti srca, krvnih žila i moždanog udara. Folna kiselina štiti od nastanka prirođenih defekata. Kolin poboljšava pamćenje i rad mozga, a zajedno s folnom kiselinom i vitaminom B-6 sprečava nakupljanje homocisteina. Biotin iznimno dobro djeluje na kosu i nokte, ali i pomaže kontroli razine glukoze u dijabetičara. Vitamin B-12 smanjuje trnce, tupost i neuralnu bol, neophodan za apsorpciju željeza, potiče proizvodnju crvenih krvnih stanica i sprečava anemiju, pa čak može pomoći oboljelima od multiple skleroze.

Znakovi

slaba cirkulacija, umor, slaba koncentracija, razdražljivost, stres, nesanica, nepravilan rad živčanog sustava, visok nivo homocisteina, anemija, vegetarijanci..