Zaštita privatnosti

I Uvod

Ova web-stranica, različiti sadržaj, značajke i usluge ponuđene na ovoj stranici (u daljnjem tekstu: “Stranica”) u vlasništvu je tvrtke Vitaminia d.o.o. (u daljnjem tekstu: “mi” “naše” ili slična zamjenica). Vitaminia d.o.o. se obvezuje poštovati vašu online privatnost i prepoznaje vaše potrebe za prikladnom zaštitom i korištenjem podataka koje dijelite sa nama. Vitaminia d.o.o. je uspostavila zaštitu privatnosti kako biste znali koje informacije možemo prikupljati od vas na Stranici i kako možemo koristiti i dijeliti te informacije. Molimo odvojite trenutak kako biste pregledali uvjete Zaštite privatnosti. Koristeći ovu Stranicu, prihvaćate uvjete naše Zaštite privatnosti. Ukoliko se ne slažete sa uvjetima ove Zaštite privatnosti, molimo nemojte koristiti Stranicu. Osim ukoliko ovdje nije izričito drugačije navedeno, ova Zaštita privatnosti se odnosi samo na informacije koje mi sakupljamo na Stranici i ne odnosi se na informacije koje mogu biti sakupljane od drugih strana.

II Osobni podaci

Osobne informacije podrazumijevaju bilo koju informaciju koja može biti korištena da bi se identificirao pojedinac, uključujući, ali ne ograničeno samo na, ime i prezime, kućnu ili drugu fizičku adresu, telefonski broj, e-mail adresu, podatke o kreditnoj kartici.
Općenito, možete posjećivati Stranicu bez da nam kažete tko ste ili da nam otkrivate bilo kakve osobne informacije o sebi. Druge usluge mogu zahtijevati od vas da im pružite osobne informacije. Primjerice, možemo sakupljati određene osobne informacije ukoliko se pretplatite na mailing listu (Newsletter), sudjelujete u posebnim ponudama, nagradnim igrama ili drugim promocijama, ili ukoliko nam pošaljete pitanja i komentare putem e-maila. Naravno, ukoliko kupujete proizvode putem Stranice, sakupljat ćemo vaše osobne podatke od vas, koje ćemo koristiti kako bismo ispunili vašu narudžbu i za druge potrebe u skladu sa pravilima ove Zaštite privatnosti.
Također, možemo sakupljati određene demografske podatke (kao što su spol ili dob) i informacije o vašim interesima i preferencijama (Informacije o preferencijama).
U mnogim slučajevima, pružanje takvih demografskih informacija i informacija o preferencijama, zajedno sa vašim osobnim informacijama je dobrovoljno. U drugim slučajevima, kao što su online istraživanja, sakupljamo ove podatke kao anonimne. Međutim, ukoliko povežemo bilo koje demografske ili podatke o preferencijama sa osobnim informacijama, takvi demografski i podaci o preferencijama će biti tretirani kao osobni podaci sukladno ovoj Zaštitii privatnosti.

III Skupne informacije

Povremeno, Vitaminia d.o.o. može sakupljati općenite, ne-osobne, statističke informacije o korištenju Stranice, kao što su: koliko je posjetitelja posjećivalo određenu stranicu na Stranici, koliko se zadržavaju na toj stranici i na koje poveznice, ukoliko uopće, “klikaju”. Ove podatke sakupljamo korištenjem “kolačića” i drugih tehnologija za praćenje, koje su detaljnije opisane u nastavku. Sakupljamo ove informacije kako bismo odredili koja područja Stranice su najpopularnija te kako bi poboljšali Stranicu. Možemo grupirati ove podatke u zbirne podatke o posjetiteljima kako bismo opisali korištenje Stranice našim postojećim poslovnim partnerima, sponzorima, oglašivačima i ostalim trećim stranama, ili kao odgovor na upite vlasti. Vitaminia d.o.o. također može grupirati demografske i informacije o preferencijama i odgovore na ankete koje sakupljamo od posjetitelja u zbirne podatke za iste svrhe. Međutim, budite sigurni kako ovi zbirni podaci neće biti priloženi zajedno sa vašim osobnim podacima pod ovim okolnostima.

IV Kolačići i ostale tehnologije praćenja

Neke naše web-stranice koriste “kolačiće” i druge tehnologije praćenja. Kolačić je mala tekstualna datoteka koju web stranica prebacuje na tvrdi disk pojedinca. Primjerice, možemo koristiti kolačiće kako bismo sakupili informacije o aktivnosti na web-stranici, kako bismo održali vaše iskustvo kupovine putem naše online trgovine, te kako bismo vam mogli preporučiti proizvode. U kolačićima nećemo spremiti podatke o kreditnoj kartici. Većina preglednika vam dopušta da kontrolirate kolačiće, uključujući i da li ćete ih prihvatiti te kako ih ukloniti. Većinu preglednika možete podesiti na način da vas obavijeste ukoliko primate kolačić, ili možete odabrati da blokirate kolačiće pomoću vašeg preglednika. Međutim, molimo budite svjesni da neke značajke Stranice možda neće funkcionirati ispravno ili mogu biti sporije ukoliko odbijete kolačiće. Štoviše, vaša sposobnost da obavite kupovinu može biti ugrožena ukoliko ne omogućite kolačiće na vašem Internet pregledniku.
Tehnologije za praćenje mogu zabilježiti informacije kao što su Internet domena i naziv glavnog računala, Internet protocol (IP) adrese, vrstu preglednika i tip operativnog sustava; redoslijed klikova, te datume i vrijeme kada je pristupano našoj Stranici, te kupovine. IP adresa je broj koji se vašem računalu automatski dodijeljuje kada god koristite internet. Web server, računala koja “poslužuju” web-stranice, automatski identificiraju vaše računalo prema vašoj IP adresi. Možda ćemo povezati informacije koje zabilježimo koristeći tehnologije za praćenje sa osobnim informacijama koje sakupljamo na Stranici za naše interne marketinške i oglašivačke potrebe. Međutim, nećemo dijeliti vaše osobne informacije sa trećim stranama. Dodatno, možda ćemo koristiti IP adrese i druge tehnologije za praćenje kako bismo identificirali posjetitelja kada osjetimo da je potrebno nametnuti politike Stranice, zaštititi Stranicu, naše kupce i ostale, ili kada u dobroj vjeri vjerujemo da to zakon i zakonodavstvo zahtijevaju.
Stranica također može koristiti tehnologiju zvanu “tracer tags”. Ovo se ponekad naziva i “Clear GIFs” ili “Web Beacons”. Ova tehnologija nam omogućuje da shvatimo koje stranice posjećute na Stranici. Ove oznake za praćenje se koriste kako bi nam pomogle optimizirati i iskrojiti Stranicu za vas i druge posjetitelje Stranice.

V Kako koristimo i s kim dijelimo osobne informacije

Poštujući osobne informacije koje sakupljemo, možda ćemo zadržati i koristiti te informacije u nekoliko svrha. Primjerice, možda ćemo koristiti vaše osobne informacije kako bismo procesuirali i ispunili sve kupnje koje obavite putem Stranice (uključujući kasniji kontakt sa kupcem i potvrdu komunikacije vezano uz takvu kupovinu), uključili vas u nagradne igre za koje se prijavite, odgovorili na vaša pitanja te slali e-mailove pretplatnicima naše mailing-liste. Vašu e-mail adresu koristimo kao identifikaciju kupca na Stranici. Dodatno, možda ćemo vam periodički putem e-maila ili redovne pošte slati materijale kao što su novosti, posebne promotivne ponude ili informacija o našim proizvodima ili uslugama koje bi vam mogle biti zanimljive.
Vitaminia d.o.o. nije i neće dijeliti vaše osobne informacije sa trećim stranama u svrhu direktnog marketinga. Međutim, možda ćemo otkriti neke vaše osobne informacije trećim stranam u druge svrhe, kao što je utvrđeno ranije u ovoj Zaštiti privatnosti.
Možda ćemo ponekad koristiti druge poslovne subjekte kako bismo vam pružili određene usluge, kao što su održavanje Stranice i naših mailing-listi, procesuiranje narudžbi i dostava proizvoda, slanje redovne pošte i pružanje marketinške pomoći te analiza podataka. Možda ćemo otkriti vaše osobne informacije tim poslovnim subjektima kada će te informacije biti njima neophodne za ispunjenje zahtijevane transakcije ili za ispunjavanje drugih dužnosti.

VI Promjene i ažuriranja

Vitaminia d.o.o. će redovito ažurirati pravila Zaštite privatnosti. Zadržavamo pravo njihove promjene u bilo kojem trenutku. Promjenu u internetskim pravilima o privatnosti objavit ćemo ovdje, a ako ta promjena utječe na vaše osobne podatke, javit ćemo vam se, pod uvjetom da ste nam dali svoje podatke za kontakt i dopuštenje da vam se javimo. Ova su pravila zadnji put ažurirana u lipnju 2011. godine.

VII Postavke privatnosti

Vitaminia d.o.o. vam nudi kontrolu nad vašim postavkama privatnosti putem zahjeva koji se nalazi na našoj stranici “unsubscribe” (otkaži pretplatu), gdje možete zahtijevati da više ne primate promotivni materijal od nas. Ove postavke možete obnoviti u bilo kojem trenutku. Molimo dopustite potrebno vrijeme koje je potrebno da se vaše postavke procesuiraju.
Ukoliko ne želite primati promotivne e-mailove od Vitaminia d.o.o., molimo slijedite jednu od dolje navedene tri opcije:

VIII Sigurnost

Vitaminia d.o.o. namjerava poduzeti razumne i prikladne korake kako bi osobne informacije koje dijelite sa nama zaštitio od neovlaštenog korištenja ili objave. Kada prenosite osobne informacije na naše servere, vaše informacije su zaštićene i “firewall-om” - vatrozidom (kombinacija računalnog hardvera i softvera koji pomaže spriječiti neovlaštene posjetitelje u pristupanju informacijama na našoj računalnoj mreži) i tehnološki standardnom SSL (secure socket layer) enkripcijom. Nažalost, nijedan prijenos podataka putem interneta ili spremljen na naše servere ne može biti zajamčeno 100% siguran. Kao rezultat toga, dok nastojimo zaštiti vaše osobne informacije i privatnost, ne možemo jamčiti sigurnost bilo koje informacije koju objavite ili prenesete nama online te ne možemo biti odgovorni za krađu, uništenje ili nehotičnu objavu vaših osobnih informacija.
Informacije o kreditnoj kartici prikupljene od strane Vitaminia d.o.o. su enkriptirane pomoću SSL-a prije nego se izvrši prijenos putem Interneta.

IX Zaštita djece

Zaštita privatnosti djece je važna. Vitaminia d.o.o. ne namjerava prikupljati ili koristiti osobne podatke djece (dijete je definirano kao osoba mlađa od 18 godina) bez dopuštenja roditelja ili opunomoćenog skrbnika djeteta. Djeca bi Vatamina d.o.o. trebala davati osobne podatke samo uz izričito dopuštenje roditelja ili opunomoćenog skrbnika. Tamo gdje je moguće upozoravamo djecu da ne daju osobne podatke. Ako je vaše dijete dalo osobne podatke, a vi želite zatražiti da se ti podaci uklone, obratite se na adresu: info@vitaminia.hr

X Web-stranice treće strane

Molimo uzmite u obzir da možda na svojem računalu imate kolačiće od web-stranica treće strane koje vas upućuju na našu Stranicu. Iako ne dijelimo vaše osobne informacije sa web-stranicama trećih strana, oni će možda biti u mogućnosti povezati određene ne-osobne identifikacijske informacije koje im mi prenosimo sa osobnim informacijama koje su ranije sakupili od vas. Molimo pregledajte pravila Zaštite privatnosti svake sranice koju posjećujete kako biste bolje razumjeli njihovu praksu u pogledu privatnosti. Dodatno, Vitaminia d.o.o. želi da znate kako svaki puta kada kliknete na linkove (uključujući reklamne bannere), koji vas upućuju na web-stranice treće strane, bit ćete podložni pravilima Zaštite privatnosti trećih strana.
Iako podržavamo zaštitu privatnosti naših klijenata na Internetu, Vitaminia d.o.o. izričito ne priznaje bilo kakvu i svu odgovornost za radnje trećih strana, uključujući ali bez ograničenja na radnje vezane za korištenje i/ili otkrivanje osobnih informacija od strane trećih strana.

XI Ostalo

Ova Zaštita privatnosti i praksa Vitaminia d.o.o. vezana za privatnost podložna je isključivo zakonima Republike Hrvatske. Posjetitelji koji koriste stranicu i obitavaju izvan Republike Hrvatske to čine na vlastitu inicijativu i odgovorni su za sukladnost sa lokalnim zakonima, ukoliko i u mjeri u kojoj su lokalni zakoni primjenjivi. Ukoliko živite izvan RH, koristeći ovu Stranicu pristajete na prijenos, procesuiranje i korištenje vaših informacija izvan vaše države.

XII Kontaktirajte nas

Ukoliko ova politika privatnosti ne odgovara na vaša pitanja o našoj praksi s podacima, molimo kontaktirajte nas.