Uvjeti kupnje

I Uvod

Uvjeti kupnje su dio Sporazuma (Uvjeti korištenja) i određuju način korištenja web-trgovine (Boutique) koja je sastavni dio Stranice (www.vitaminia.hr). Bilo koji uvjeti koji su ovdje korišteni ali ne i definirani unutar ovih uvjeta kupnje imat će isto značenje kao u našem Sporazumu o uvjetima korištenja. Ukoliko nije izričito drugačije navedeno na Stranici, a želite kupiti robu ili proizvode ponuđene na Stranici (u daljnjem tekstu „proizvodi“), na vašu će se kupovinu primjenjivati ovi uvjeti kupnje. Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća Uvjete kupnje što se potvrđuje narudžbom barem jednog proizvoda putem Stranice. Fotografije prikazane na Stranici samo su ilustrativne prirode.

II Zaprimanje narudžbe

Kupac naručuje proizvode putem elektronskog obrasca na Stranici. Proizvodi se naručuju elektronskim oblikom, odabirom određenog proizvoda i njegovim spremanjem u košaricu. Nakon odabira svih željenih proizvoda klikom na link BLAGAJNA, sustav vas dalje automatski vodi do stranica na kojima morate potvrditi točnost unesenih podataka. Nakon što zaprimimo vašu narudžbu dobiti ćete povratni e-mail sa potvrdom o uspješno obavljenoj narudžbi. Molimo imajte na umu da bi moglo biti određenih narudžbi koje nećemo biti u mogućnosti prihvatiti i morat ćemo ih otkazati. Zadržavamo pravo, prema našoj diskreciji, odbiti ili otkazati bilo koju narudžbu iz bilo kojeg razloga. Radi vaše udobnosti, nećemo vam ništa zaračunati dok god vaš način plaćanja nije autoriziran, točnost informacija o narudžbi provjerena i vaša narudžba poslana. U nekim situacijama vaša narudžba može biti otkazana radi ograničenih količina dostupnih za kupovinu, netočnih informacija o proizvodu ili greški na proizvodu, zakonskih ograničenja po pitanju sastojaka proizvoda; ili problema uočenih od tijela zaduženog za suzbijanje zlouporabe kreditnih kartica. Također, možemo vas zatražiti dodatne potvrde ili informacije prije zaprimanja vaše narudžbe. Kontaktirat ćemo vas ukoliko bilo koji dio vaše narudžbe bude otkazan ili su potrebne dodatne informacije kako bi vaša narudžba bila prihvaćena. Ukoliko vaša narudžba bude otkazana nakon što vaša kreditna kartica bude terećena, odobrit ćemo vašu karticu za zaračunati iznos.

III Način plaćanja i naplata

Da bi ste kupovali na Stranici, prvo morate putem elektronskog obrasca za narudžbu pružiti informacije o valjanoj kreditnoj kartici. Trenutno primamo sljedeće kreditne kartice: VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS i DINERS. Pružajući takve informacije o kreditnoj kartici, dajete dopuštenje Vitaminia d.o.o. da vašu kupnju naplati putem kartice koju ste naznačili na elektronskom obrascu za narudžbu. Zadržavamo pravo otkazati bilo koju narudžbu, u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga. Ukoliko je vaša kreditna kartica već terećena a vaša narudžba otkazana, primit ćete odobrenje na vašu karticu u iznosu koji vam je zaračunat. Mi nismo odgovorni (I) za bilo koje troškove koje vam vaš izdavatelj kartice može naplatiti kao rezultat naše obrade vaše narudžbe, (ii) ukoliko vaš izdavatelj kartice odbije ili ne uspije autorizirati naplatu od vas, ili (III) za bilo koje zastoje ili neisporuku proizvoda koji bi mogli proizići iz provjere valjanosti koje se mogu provesti u vezi vašeg plaćanja ili identifikacije.

IV Dostava i rukovanje

Cijene iskazane na ovoj stranici su izražene u kunama i sadrže PDV. Te cijene ne uključuju troškove slanja i rukovanja koji će biti zaračunati na ukupnom iznosu računa. Vi ste odgovorni za plaćanje bilo kojih poštanskih troškova ili troškova rukovanja. Vitaminia d.o.o. se obvezuje isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. Ukoliko nismo u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirati ćemo vas telefonski ili e-mailom po pitanju zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog. Za sve narudžbe vrijednosti veće od 200,00 Kn dostava je besplatna, a za manje iznose dostavu naplaćujemo u fiksnom iznosu od 30,00 Kn - (Vrijedi samo za područje RH). Nema minimalne vrijednosti narudžbe. Proizvode naručene radnim danom do 12:00h šaljemo istoga dana. Proizvode naručene radnim danom iza 12:00h ćemo poslati slijedeći radni dan.
Svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti. Pošiljatelj će u listi preuzimanja naznačiti referentni broj prateće dokumentacije, pri čemu će kasnije potpisana dostavna lista s referentnim brojem biti dokaz o izvršenoj dostavi. Poštujući dostavu proizvoda kupcima, gdje god oni prebivali, rizik gubitka pada na kupca nakon dostave proizvoda uobičajenoj dostavnoj službi. Vi ste isključivo odgovorni za pružanje točnih informacija za dostavu, i u slučaju da bilo koji proizvod bude vraćen kao posljedica vaših pogrešnih informacija, vi ćete biti odgovorni za bilo koje dodatne troškove dostave i druge troškove koji se mogu primjenjivati na to.

V Međunarodne narudžbe

Ukoliko napravite narudžbu za dostavu na međunarodnu adresu, bit ćete odgovorni za plaćanje bilo kojeg PDV-a ili drugih poreza, tarifa, uvoznih i izvoznih carina, i drugih sličnih naknada koje se odnose na takve naružbe. Ovi porezi, carine i naknade, ukoliko budu procijenjeni, su isključivo odgovornost primatelja pošiljke, kojem će biti zaračunati njemu od strane lokalnog Carinskog ureda. Međunarodne poštanske naknade ovise o ukupnoj težini paketa i njegovom odredištu. Cijene na Stranici ne uključuju carinu, troškove osiguranja, tarife ili poreze na dodanu vrijednost.

VI Povrat i zamjena

Bilo koji kupljeni proizvod kupljen od Vitaminia d.o.o. možete vratiti uz opravdanu reklamaciju u roku od četrnaest (14) dana od dana kupnje. Datum otpreme proizvoda se smatra datumom kupnje. Reklamacije se mogu uputiti e-mailom, telefonom ili poštom.

Pravo na povrat robe ostvaruje se u slijedećim slučajevima:
- ako je isporučena roba koja nije naručena
- ako je isporučena roba koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu.

Kupac također ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 45. Zakona o zaštiti potrošača. Kupac nema pravo na raskid ugovora ukoliko se radi o prodaji robe koje je kupac otpakirao i na bilo koji način oštetio ili joj umanjio vrijednost. Proizvodi koje kupac vraća moraju biti kompletni, u originalnoj ambalaži i neotvoreni. Za neotvorene proizvode primit ćete povrat u originalnom obliku plaćanja te kredit za kupovinu za otvorene proizvode. Povrat proizvoda možete ostvariti putem pošte na adresu isporučitelja: Vitaminia d.o.o., Frana Alfirevića 59, 10000 Zagreb, Hrvatska. Poštanski troškovi i troškovi obrade ne mogu biti vraćeni. Za povrate putem pošte, morate oprezno upakirati proizvod i priložiti račun. Vi ste odgovorni za poštanske troškove povrata. Povrat moramo fizički zaprimiti u roku od 14 dana. Ako zbog objektivnih razloga Vitaminia d.o.o. ne može zamjeniti reklamiranu robu nadoknadit će kupcu troškove povrata i izvršiti povrat uplaćenog iznosa. Vitaminia d.o.o. zadržava pravo, prema vlastitoj diskreciji, odbiti bilo koji povrat koji nije u skladu sa ovim uvjetima.

VII Pogreške u cijenama; Tiskarske pogreške

Mi se zaista trudimo pružati točne informacije o proizvodima i njihovim cijenama. U svakom slučaju, pogrešno iskazane cijene ili informacije o proizvodima su moguće. U slučaju da cijena proizvoda bude pogrešno iskazana ili informacije o proizvodu budu pogrešne, Vitaminia d.o.o. ima pravo, prema vlastitoj diskreciji, odbiti ili otkazati sve narudžbe vezane za taj proizvod. Ukoliko je cijena pogrešno iskazana, kontaktirat ćemo vas u vezi uputstva ili otkazati vašu narudžbu i obavijestiti vas o tome. Cijene i dostupnost su podložne promjeni bez najave.

VIII Ograničene količine i proizvodi za preprodaju

Vitaminia d.o.o. zadržava pravo ograničiti količinu proizvoda kupljenih po osobi, po kućanstvu ili po narudžbi. Ova ograničenja mogu biti primjenjena na narudžbe koje se odnose na isti račun, istu kreditnu karticu, te na narudžbe koje koriste istu adresu za naplatu i/ili dostavu. Kupce na koje će se ove odredbe primijeniti ćemo o tome obavijestiti. Vitaminia d.o.o. također zaržava pravo zabraniti prodaju preprodavačima.

IX Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili komentara u pogledu Uvjeta kupnje ili želiti prijaviti kršenje istih, molimo kontaktirajte nas. Odgovorit ćemo na sva pitanja najbolje što možemo u najkraćem mogućem roku.